Hvar Olíva Szappan levendula olajjal
  • természetes alapanyagok
  • állatokon nem tesztelt
  • minőségi horvát termék

Hvar Olíva Szappan levendula olajjal

Kiszerelés: 100 g
1 690 Ft
raktáron
db

A Hvar Olíva Szappan problémás bőrre ajánlott, nyugtat és relaxál, felfrissít és táplál.

A levendula nyugtató és antiszeptikus hatást fejt ki, főleg az aknés bőr, dermatitisz, pszoriázis, apró sebek, égési sérülések esetén. Anti depresszív tulajdonságokkal rendelkezik, és álmatlanság és stressz esetén is javallott.

A szappan arcra és testre egyaránt használható.

Ajánld ismerőseidnek

Összetevők:
Glycerin, Olivae Oleum Virginium, Glucose, Sodium Stearat, Palm Oil, Lauryl Polyglucose, Coconut Oil, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Aqua, Lavandulae Aetheroleum, Xanthophyll, Norbixin.

Levendula

Az ókori római fürdőrituálék legkedveltebb alapanyaga volt. A rómaiak és a görögök levendulát égettek a szobáikban, hogy megvédjék magukat a betegségek ellen. A levendula olaját desztillációval nyerjük. A levendula fő összetevője a linalool. Az illóolaj átlátszó, sárgás-zöld árnyalattal. Az egyik legenyhébb illóolaj, mégis a legerőteljesebb gyógyító hatású.

A levendula más olajjal összekeverve fokozza azok hatását. Az egyetlen olyan enyhe olaj, amely felvihető a bőrre elsősegély esetén, például kisfokú égési sérülésre. Serkenti a szövet újraképződését, valamint rendkívül hatékony hatással bír az allergiás és irritációs tünetekre, ekcémára és dermatitiszre.

Olíva

Mindig is a hosszú élet, a halhatatlanság és a termékenység szimbóluma volt. A görög mitológia szerint Athén városa Athene istennőről kapta a nevét, aki a legszebb ajándékot adta az emberiségnek, az olajfát. Az olajfának fontos szerepe van a keresztény hagyományokban is. Több mint 1500 évig élnek. Az olajfa gyümölcse, az olíva 22%-a olaj. Az olívaolaj az oleinsav és egyéb telítetlen savak, az E vitamin és a polifenolok koncentrált forrása. Hideg sajtolási módszerrel nyerik ki a kemény és érintetlen olajbogyókból.

A sötétzöld olajat a gyógyszerészetben és a kozmetikában is felhasználják. Regeneráló hatással van a bőrre (öregedésgátló) és szabályozza a bőrsejtek anyagcseréjét. Kifejezetten ajánlják dehidratált, érzékeny és fertőzött bőrre. Megakadályozza és kezeli a striákat, valamint tökéletes kezelés a sebekre. Nyugtatja a kiütéseket, csökkenti a viszketést, és természetes nap elleni védelemként is hat - a nap sugarainak akár a 25%-át elzárva.